Vrijheidssoep on tour: in 4 dagen naar 7 stadsdelen

Nieuws
Afbeelding
(Foto: pr)

Van woensdag 1 tot en met zaterdag 4 mei rijdt een kleurrijke Soep Praat foodtruck door Den Haag, om aandacht te vragen voor de Haagse Vrijheidsmaaltijden. De Soep Praat bus rijdt elke dag een andere route en stopt op verschillende plekken in de stad, waaronder de Haagse Hogeschool, winkelcentra en de Haagse markt. Hier kunnen bezoekers alvast een kom Vrijheidssoep proeven die wordt geserveerd tijdens de Haagse Vrijheidsmaaltijden op 5 mei.

De Soep Praat bus is een voorproefje van de Haagse Vrijheidsmaaltijden. Een nieuwe traditie in de stad sinds 2022. Omdat ook vandaag vrijheid niet vanzelfsprekend is, vieren we onze vrijheid en eten we soep. Daarom delen we, in aanloop naar Bevrijdingsdag, soep uit om stadsgenoten te verbinden en met elkaar in gesprek te laten gaan over vrijheid. Tijdens de Vrijheidsmaaltijden op 5 mei wordt er, onder het genot van een gezamenlijk maaltijd, hierbij stilgestaan. Door samen aan tafel te gaan, ontmoet je nieuwe gezichten, hoor je wat vrijheid voor een ieder betekent en deel je verhalen.

Route

De Soep Praat Bus start woensdag in Leidschenveen- Ypenburg en Laak en rijdt donderdag naar het centrum en Haagse Hout, vrijdag vanaf de Haagse Markt door het centrum naar Segbroek en sluit zaterdag af in Loosduinen en Escamp.

Op alle vier de dagen reist Hizir Cengiz mee, schrijver en programmamaker. Tijdens de Soep Praat gaat hij in gesprek met buurtgenoten en verzamelt hun vrijheidsverhalen.

Nick Toet

Op vrijdag 3 mei is ook Nick Toet aanwezig op de Haagse Markt. Hij is dit jaar de chef van de Vrijheidssoep. Eten is voor Toet dé manier om mensen samen te brengen. Want juist aan tafel is er volgens hem aandacht en ruimte voor een gesprek met elkaar.

De volledige route is te vinden op de website www.haagsevrijheidsmaaltijden.nl/soep-praat. Daar vind je ook meer informatie over de Haagse Vrijheidsmaaltijden, meehelpen als vrijwilliger of waar in de stad de Vrijheidssoep op het menu staat en waar je een blik kan kopen.

Haagse Vrijheidsmaaltijden

Er worden in de stad op meer dan 50 plekken Vrijheidsmaaltijden georganiseerd, kijk op de website waar in de buurt jij kan aanschuiven. De grootste Vrijheidsmaaltijd in het Museumkwartier zit inmiddels vol. Wil je daarbij zijn, meld je dan aan als vrijwilliger.