Links Cheryl Angel en rechts Carola Esparza
Links Cheryl Angel en rechts Carola Esparza (Foto: KIVA - The Call of the Wisdom Keepers (Event) | Museon Omniversum (museon-omniversum.nl)

KIVA - The Call of the Wisdom Keepers

donderdag 16 mei 2024 19:30 tot 20:30

Donderdag 16 mei kan je kennismaken met 2 Wisdomkeepers. Vrouwen die dicht bij de natuur staan en hun krachten en wijsheden van hun voorouders hebben geleerd. Een unieke avond in Museon-Omniversum met film, muziek en deze Wisdomkeepers.

Cheryl Angel (Lakota Elder - VS):Een van de speciale gasten deze avond is Wisdom Keeper Cheryl Angel uit Amerika. Cheryl is een inheemse leider en eerbiedwaardige Lakota-Elder (Sioux). Zij is ‘Water Protector’ en met de slogan ‘Water is Life’ is zij een van de oorspronkelijke peilers geweest van het geweldloze verzet van het Lakota-volk bij Sacred Stone Camp/Standing Rock. Zij zal spreken over het ‘7 Generatie Principe’: door generaties voor en na ons in onze besluitvorming mee te nemen, kunnen we zorgen voor een duurzamere wereld voor onze kinderen en kleinkinderen.

Carola Esparza (Mapuche traditie - Chili): Carola is geboren in Chili, aan de voet van de Andes. Zoals veel Chilenen is ze van gemengd bloed, als gevolg van de kolonisatie van Chili door de Spaanse veroveraars. Al 15 jaar treedt ze in de voetsporen van Dona Rosa Huenufil, een Mapuche-grootmoeder, bewaarder van de Mapuzungun (de taal van de aarde), die haar de heilige kunst van de gebedsvrouw (Guillipullera) leerde. Carola Esparza is een echte vredestichter, sterke communicator vanuit het hart. Mensen ondersteunen om de communicatie van het hoofd naar het hart te ‘verplaatsen’, zodat ze elkaar beter kunnen begrijpen. Om vrede in elkaars hart te brengen.